Met een prachtig dansfestijn 'Dans met Inner Wheel de zomertijd in' hebben de dames van Inner Wheel Gorinchem het indrukwekkend bedrag van vijf duizend euro bijeengebracht. Dit geld is aan het instrumentenfonds geschonken met als bestemming het ondersteunen van projecten op basisscholen zodat jonge kinderen kennis kunnen maken met het plezier van zelf muziek maken. Van de gelden kunnen instrumenten worden gekocht en lessen worden gestimuleerd.

innerwheel cheque

Na vijf jaar zijn twee van onze bestuursleden van het eerste uur terugtreden. Koos de Jong en Theo Bos, beiden actief betrokken bij de oprichting van het instrumentenfonds, dragen het stokje over aan Henk den Uijl en Peter Batenburg. Het instrumentenfonds heeft Koos en Theo bedankt voor hun inspanningen en heet Henk en Peter van harte welkom. Henk den Uijl is docent koperblazers onder meer bij Muziekpunt Gorinchem, en goed thuis in de wereld van fanfares en harmonie├źn. Hij organiseert ook introductiecursussen met blaasinstrumenten in het primair onderwijs. Peter Batenburg is organisatorisch actief voor Muziekschool Gorinchem.

Heeft u een bijzonder project? Zoekt uw tijdelijk een muziekinstrument? Dien dan een aanvraag in.

Kinderen van de groepen 6 van obs de Merwedonk hebben negen weken lang een blaasinstrument leren bespelen. Henk den Uyl en Irma Neuteboom, docenten van Harmonie de Bazuin, verzorgden de lessen. Hierdoor ontstond een unieke samenwerking tussen de Bazuin en de Merwedonk.

Ter afsluiting van de introductiecursus gaven de leerlingen onder grote belangstelling van ouders, grootouders en medeleerlingen een indrukwekkend concert. Het was bijzonder te ervaren hoe kinderen in korte tijd op saxofoon, trompet of klarinet een lied ten gehore kunnen brengen.

Gedurende het schooljaar kregen alle scholieren de kans deel te nemen aan het muziekproject. De instrumenten waren beschikbaar gesteld door het Instrumentenfonds.

20161116 merwedonk 1

20161116 merwedonk 2

20161116 merwedonk 3

 De Stichting Instrumentenfonds Gorinchem is maandag 22 september 2014 opgericht.